Bliv klogere på naturvidenskab på spændende museum i Aarhus

04 januar 2022 Emilie Jacobsen

editorial

Interesserer du dig for naturvidenskab, må du ikke snyde dig selv for muligheden for at blive klogere på det, når du besøger Aarhus. I Smilets By er der nemlig god mulighed for at tage på museum og blive klogere på for eksempel menneskekroppen, universet eller planter. Det kan du gøre på Science Museerne, der er en række museer rundt om i byen. Skal du på museum i Århus, må du derfor ikke snyde dig selv for muligheden for at tage forbi dem. 

Har du tid, kan du selvfølgelig se alle museerne, men hvis du ikke har så meget tid, er du måske nødt til bare at vælge et af museerne. Der er det selvfølgelig vigtigt, at du tænker over, hvilket af museerne, som du vil finde mest spændende. Er du mest til at kigge på planter, giver det næsten sig selv, at du skal se Botanisk Have i Aarhus, der er en del af museet. Det er gratis at komme ind i væksthusene, og du kan sidde på bænkene og nyde de mange planter udenfor. 

image

Viden om mennesker, stjerner og planter 

Vil du gerne besøge et museum, hvor du kan se en mere bred udstilling, kan du tage på Steno Museet, der også er et af Science Museerne. På Steno Museet har de flere forskellige udstillinger, som du kan fordybe dig i. Det er for eksempel udstillinger om mennesket, om naturvidenskab, om stjernerne og en stor urtehave, hvor du kan blive klogere på planter. Har du ikke tid til at besøge Botanisk Have, kan du altså sagtens se planter alligevel under dit besøg på Steno Museet. 

En del af Science Museerne er også Ole Rømer Observatoriet. Der kan du dog ikke bare tage ud som et museum. Hvis du gerne vil se stjernerne gennem deres teleskop, er det derfor vigtigt, at du sørger for at holde øje med, hvornår de har åbent. 

Flere Nyheder

13 januar 2024

Lande i Asien